Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemáte pravdu. Nebo jenom částečně. Je to oboustranné, ani jedna strana nemá co druhé vyčítat. Bohužel je to pro mne zklamání. Ztratil jsem iluze a víru v to, že strana, na které jsem chtěl stát, je jiná a lepší.

3 0
možnosti
Foto

A ta druhá? Lepší nebo horší?

0 3
možnosti

Tak já tedy nevím. Před časem nám začali říkat Pražská kavárna. Co na tom, že mnozí z nás vůbec nejsou z Prahy. Prostě jste kavárna a basta.

A my jsme si vás tedy též chtěli nějak pojmenovat. Nejlépe podle toho, co je pro vás typické. A tak se zrodil výraz Dezoláti. Je to výraz pro lidi, kteří se neobtěžují nějakým plánováním budoucnosti a žijí pouze dneškem. Příklady uvažování těchto dvou skupin:

- Důchody. Pražská kavárna se snaží najít takový systém, který by generoval důchody i za destet, dvacet let. Dezoláta zajímá jenom to, kolik zrovna teď dostane přidáno a co bude za deset let ho vůbec nezajímá. Blbec je ten, kdo mu právě teď nechce přidat tolik, kolik on by chtěl.

- Energie. Pražskou kavárnu zajímá, zda a kolik energií bude k dispozici za deset, dvacet let. Dezoláta zajímá jen a jedině faktura za elektřinu, kterou právě dostal a kterou není schopen zaplatit. Protože spotřebovával podle momentální chuti a nestaral se o to, že dříve či později bude nutné platit.

A tak bychom mohli pokračovat od jednoho tématu k druhému a to tak trochu přesahuje rámec diskusního příspěvku. Ale i tak je zřejmé, že označení Dezoláti je ještě nadmíru laskavé.

8 11
možnosti
Foto

Dlouhé kejhání potrefené husy. Nic jiného jste nepředvedl.

6 6
možnosti

Slovo "liberál" před lety znamenalo člověka hlásajícího svobodu. Dnes znamená hysterického nálepkoida, který nahlásí každého, kdo si nenechal přeoperovat genitálie.

9 3
možnosti

Je to velmi jednoduché, Františku. Pokud tu poukazujete na "kopání příkopů" a pak je prohloubíte tímhle hloupým posmíváním, dáváte nám pouze důkaz o tom, co předvádíte dlouhodobě - vyčítáte těm druhým, že reagují na vaše nehoráznosti a oplácejí vaše smyšlenky a pomluvy lapidárním pojmenováním.

Jste deprivanti, ne dezoláti, těmi jsou ti bezzubí alkoholici s prápory na kraválech. Vás doba "okradla" o pocit moci, protože už nemůžete nikomu nic zakázat tak, jak jste to dělali dříve, konstruktivního nic nemáte, staráte se leda o své důchody a na víc kašlete, takže jen prudíte a protestujete, abyste měli pocit, že žijete. Byli jste rozmazlenými spratky rodné strany, vraždění, loupení a teror padesátých hodíte na tatíky revolucionáře, na pochmurnou vegetaci v normalizaci máte "alibi 68" a od roku 89 jste stejně kyselí jako Saša Dubček, opomenutý hrdina karnevalu zbabělosti jménem Pražské jaro. Doba vás spláchla spolu s Mikešem Jakešem a Lubou Škroukalem a od té doby je "vše špatně". Komouš s "lidskou tváří" je pořád jen komouš.

Pokud srovnám exoty dnešní doby s jejich dětinskými projevy nevole z vás a vaše dlouhodobé snažení o návrat režimu, který opět vyzdvihne zlomyslné nýmandy do nějaké té komise, která bude "občansky" kecat druhým do života a lézt do peněženky, tak oni jsou kolorit doby, zatímco vy jste nedodělek minulosti.

9 10
možnosti

P.S. Všimněte si jednoho jevu -

nejdříve vy protestujete proti "imperialistickému radaru" a "okupaci spřátelenými USA", potom my odpovíme lapidárním - russácký kolaborant

nejdříve vy vyvádíte v médiích a po ulicích, pak my odpovíme termínem dezolát

Prostě vy se nějak nejprve chováte, pak my to pouze nějak pojmenujeme.

Dnes jste si nejprve postěžoval, jak vám říkají a pak jste to trumfl vlastní tvorbou, takže následuje pojmenování - zoufalec.

Stálé zdraví!

9 10
možnosti

Ehm, vzal jste to hopem, nicméně dobrá vůle se cení. Nepodceňoval bych příliš reálnou informační válku, kterou Rusko vede v podstatě s celým světem a ve které má více než stoletou tradici.

1 0
možnosti
Foto

No pane jo, to tady zase pár jedincům spravedlivě vzkypí krev v žilách.

7 6
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,48
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik