Diskuse

Dva na síti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obcas posloucham rozhovory s historiky nebo profesory nabo generaly nebo proste s chytrymi lidmi. Je pohodlne nic nevedet a domnivat se, ze propaganda neni protoze nam to propaganda rekla. Kdyz propaganda zesili, pouzije cenzuru. To se delo od dob nerizene migrace, pokracovalo s covidismem a samozrejme se vystupnuje v dobe valky. Proste nekam patrit musime. Drive jela nase tv ruskou propagandu a ted ta stejna tv jede pro americkou/pro zapadni propagandu. Mozna se zmenilo trochu spolu se zmenou vlady v Nemecku ( k horsimu), nejak se stale vice sjednocuje dle USA. Blby je, ze propaganda a cenzura chteji vzdy tu pravdu schovat. Treba k vakcinam. Mebo se nehodi rikat, jak USA zmasakrovali v minulosti Laos, Lybii a dalsi staty, coz je v porovnani s Ukrajinou nasobne horsi co se tyka zivotu civilistu. Ne, Putina to neomlouva.

Kdyz uz to musi byt, tak radeji pod vlivem USA nez Ruska ci Ciny. Porad tu ta svoboda slova nejaka je. A to je asi tak vse. V kazdem state nekteri veri, ze propagandu/nespravnou cenzuru pouzivaji jen ti druzi:-) A ty snilky by zabilo,kdyby otevreli oci, to je obranny mechanismus,myslim.

0 0
možnosti
PJ

zajímavý blog, který otvírá mnoho dalších otázek. Jak se má demokracie bránit proti pátým kolonám? A nejen proti nim, jak se bránit proti politikům, kteří vesele lžou svým voličům, protože potřebují jejich hlasy? On asi ten Heilein s tou Hvězdou pěchotou měl dost pravdu.

0 0
možnosti
Foto

R^ Mohu souhlasit. Ač, domnívám se, že pokud se jedinci nedokáží vymanit se ze sítí, bude i na nich převládat především negativizmus, a mnohdy i až nesmiřitelný antagonizmus. Neb realita světa i života je ,,tam venku", a nikoli na sítích.

2 0
možnosti
ZH

Vytvoření nějakého úřadu pro boj s dezinformacemi považuju za hloupý a nesystémový nápad.

Když už, mělo by být nějakým způsobem stíhatelné samotné lhaní v případě, že tím lhář chce pro sebe získat nějakou výhodu na úkor jiného, nebo chce tím někoho přímo poškodit. Nemusel by to být hned trestný čin, ale klidně přestupek - ovšem s nějakou kumulativní funkcí. Tedy chronické lhaní by už mohlo být považováno za trestné.

Důvod je celkem jednoduchý - trestným činům zpravidla předchází nějaké lhaní a určitě je doprovází. Tedy vidím tu šanci, že stíháním lhářů by bylo možné předejít řadě trestných činů.

Do toho pak nutně spadnou dezinformace - takové, které jsou záměrně lživé a jejich smyslem je způsobit nějakou škodu. Ale nebude stíhatelný ten, kdo šíří nepravdu z nevědomosti nebo hlouposti.

1 0
možnosti
Foto

Když se na předpokladu, že lidé mají nezměnitelné esence, začne organizovat stát, veřejný prostor a mezinárodní komunikace, přijde katastrofa. (V. Bělohradský)

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785833

1 0
možnosti
MB

Souhlas. Dobrý příklad slušné diskuze bez urážek oponenta. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji vám. Víte, kdybych ten dialog nezažil, asi bych nevěřil, že je to možné. Proto jsem si udělal screenshot. Jako takový příslib, že by to možná šlo, abychom se přestali nenávidět kvůli rozdílným názorům.

3 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,48
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik