Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nechala se bohužel Trumpem oblbnout a zfanatizovat....pokud někam násilně vnikám, tím spíše do tak významné státní budovy, musím počítat s obrannou reakcí.

0 0
možnosti
VB

Pokud jsem pochopil správně některé diskutující, vražda Ashli byla oprávněná. Takže až někdo vnikne na můj pozemek, zavolám na něj zkrze okno, že budu střílet a pak ho odprásknu. Neměl chodit na můj pozemek. Děkuji za radu a budu sledovat verdikt soudu.

1 0
možnosti
Foto

Jestliže se někdo účastní násilného vpádu do Kapitolu, musí počítat s tím, že může přijít k újmě. Když je tam pak takový chaos, nelze něčemu podobnému dost dobře zabránit. Ashli Babbittová měla možná trochu smůlu, ale může si za to sama.

0 1
možnosti
PB

..... situace se zklidní, však napětí ve společnosti bude jevem trvalým,- události posledních pěti let nikdo z novodobé historie Států nevymaže a vnitrostátní politické kolbiště bude tamější společnost více rozdělovat než stmelovat. Ani "Kapitol" nečiní konečnou tečku za republikánským trumpismem!,- ...... sebemenší úlet (politický přešlap) demokratů může být roznětkou občanských nepokojů nevídaných rozměrů,-zkrátka i Joe se teda má na co těšit!R^

0 0
možnosti
Foto

Jen pro doplnění, pro ty co viní ze smrti Ashli onoho policistu, zde je přísaha, kterou skládají příslušníci Air Force:

“I [state your full name], Do solemnly swear (or affirm) that I will support and defend the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; and that I will obey the orders of the President of the United States and the orders of the officers appointed over me, according to regulations and the Uniform Code of Military Justice. So help me God "

Co z toho vyplývá? Že buďto jednala v přesvědčení, že jí do Kapitolu poslal president, a že brání ústavu, anebo že porušila danou přísahu.

Velice podobnou přísahu skládají i přislušníci policie Kapitolu.

5 0
možnosti
LF

L57u11k30a23s 72F84i66k88r

9. 1. 2021 20:52

Nebo sla bojovat proti - "domestic enemies".

1 0
možnosti
LT

Škoda, že jste tu nedal odkaz na amaterské video z jejího zastřelení (Já ho teď marně znovu hledám. Asi bylo smazáno)

Na videu je vidět, kromě člena ochrany, který vystřelí na Babbitovou, i co se dělo na onom schodišti potom. A to schodiště je plné lidí co si s mobily na selfítyčkách filmují co se děje! Žádná panika, žádní krvežízniví útočníci, jen dychtivý dav co si fotí selfíčka. Dokonce je vidět, že na schodišti dva metry od umírající Babbitové jsou i dva muži evidentně z ochranky, protože mají černé uniformy, helmy a útočné pušky a zmateně koukají, co mají dělat.

7 1
možnosti
JK

Deset vteřin a narazil jsem na tohle video, když budete hledat najdete určitě další.

https://www.youtube.com/watch?v=D9gNn9SuZuc

0 0
možnosti
Foto

Asi jste nezaregistroval že proti řádění gangsterů v Kapitolu se nevymezil jen Biden ale nakonec i Trump. Sice pozdě a pod nátlakem ale i tak to o něčem svědčí. A ano, ten příslušník ochranky měl plné právo a také povinnost jednat tak, jak v dané situaci uznal za vhodné. Nemohl se zeptat té bandy zvířat jestli jsou ozbrojení nebo ne. Jeho práce je chránit Kapitol a lidi v něm.

Je to smutné, že se tato žena nechala zfanatizovat. Je to smutné o to více, že jako veteránka a příslušnice ozbrojených sil musela dobře vědět, jaké riziko podstupuje. A je to smutné i proto, že na zbraň byla upozorněna. A přesto nereagovala.

9 8
možnosti
PB

Asi jste nezaregistroval, že autor neobhajuje násilné vniknutí do Kapitolu, ale podivuje se nad neadekvátní reakcí veřejnosti na Ashlinu smrt, oproti tomu hysteráku, který se strhl u Floyda.

13 1
možnosti
JL

Útok na Kapitol čili sídlo parlamentu USA má dva aspekty: 1) jak to že policie místo efektivně nebránila?, a za druhé: co se může stát z hlediska amerických zákonů těm, co dovnitř násilně vnikli? Víme, že americké zákony velmi tvrdě stíhají každého, kdo vnikne neoprávněně na soukromý pozemek. To, že si demonstranti mysleli, věřili, že dělají něco dobrého, ještě neznamená, že neporušili zákony: výtržnictví, ilegální vniknutí, krádeže, nezákonné ozbrojování (molotovovy koktejly, poloautomatické zbraně), napadení policistů, nemluvě o vraždě jeden z policistů bránící Capitol zemřel. Ta zastřelená veteránka si asi myslela, že je v nějaké počítačové hře a že bojuje za Trumpa - ano bojovala průnikem oknem tam, kde neměla být, ale nebyla to hra. Jako vojačka by měla vědět dvojnásobně, co dělá.

8 2
možnosti
JL

Poslouchám americkou TV a doplňuji: vetřelci také asi budou obviněni z poškozování federálního majetku (každé rozbité okno) a možná ze spiknutí. Samozřejmě že organizovné vniknutí je větší pálka.

3 0
možnosti
PB

R^ naprosto přesně!

6 0
možnosti
Foto

Koukám, deziluze z Donalda Trumpa v přímém přenosu. Nelze si nepovšimnout toho srovnání, když zastřelili Lloyda a Ashli, že na straně afroameričanů autor moc nestojí, dokonce se neobtěžoval ani s rovným přirovnáním. Ani slovo o tom, že prezident je tam všechny poštval proti regulérní zákonodárné moci, kterou má především chránit, zatímco Lloyd prostě jenom nechtěl uposlechnout policejní síly. Jo, tohle na nás bude padat ještě dlouho.

4 8
možnosti
PB

Ano, jen nechtěl uposlechnout policejní síly...a jen byl narvanej nelegálními dobrůtkami až po okraj a z kapes mu padaly falešné bankovky. Jinak nic. Jo a v minulosti jen zaklekl těhotnou ženu a mířil jí pistolí na břicho. Jinak nic. Jo, a ještě to s těma drogama, ale to už si odseděl. Ale jinak fakt už nic.

7 2
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,30
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik