Den zúčtování

24. 01. 2021 16:58:46
Na počátku byla slova Donalda Trumpa. Následovalo tažení na Kapitol. Pak nám média něco důležitého zamlčela. Na konci je...zúčtování.

Joe Biden složil prezidentskou přísahu a přednesl svůj první projev. Mimo jiné prohlásil, že bude prezidentem všech Američanů.
Obávám se, že těmto vzletným slovům málokdo uvěří. Jedna možnost by tu ale byla. Bohužel se nachází v oblasti utopie. Předpokládejme, že prezidentské volby proběhly v duchu pravidel, bez jakýchkoliv zásadních podrazů. Za těchto okolností by Joe Biden mohl s klidným vědomím učinit velké státnické gesto: "OK, šedesát milionů z vás má pochybnosti o regulérnosti voleb. Uděláme to následně. Zřídíme vyšetřovací komisi, která bude složena ze stejného počtu demokratů a republikánů. Každá ze stran si může přizvat experty (pravděpodobně přes IT) jaké uzná za vhodné. Pak nechám Donalda Trumpa aby vybral jeden stát (nelze provádět audit ve všech padesáti státech), kde tato komise provede důkladný audit volebních výsledků. Pokud neshledá závady, můžeme jít dál."
No ano, je to taková utopistická vize férového světa, kde panuje velkorysost vítězů a stejná pravidla pro všechny.
Děje se však pravý opak. Je zakázána jakákoliv veřejná diskuze na téma regulérnosti prezidentských voleb. Soudy měly strach se žalobami ohledně volebních podivností vůbec zabývat.
Paul Craig Roberts, ekonom, bývalý analytik a poradce Kongresu, za prezidenta Reagana náměstek ministra financí, v této souvislosti položil provokativní otázku: "Pokud volby ukradené nebyly, proč je nepřípustné vznášet o tom otázky?" (1)

Ne všichni demokraté sdílí Bidenovu sjednocovací vizi. Zcela jistě nikoliv kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortezová (2). Tato mladá dáma se ukájí představou, že voliči Trumpa by měli být pro časy budoucí eliminováni. To se lehce řekne, hůře provede. I na tento problém má kongresmanka recept. "Musí dojít k jejich přeprogramování," pravila. A upřesnila: "To se vlastně týká všech bílých mužů". Cortezová používá moderní IT slovník. Její předchůdci na opačné straně zeměkoule byly přece jen srozumitelnější. Tento proces nazývali převýchovou třídního nepřítele.

Joe Biden sice řeční o sjednocování, ale ve skutečnosti probíhá cosi obludného. Americká veřejnost je vyzývána k udavačské výpomoci, aby identifikovala osoby na fotografiích a videozáběrech, které se zúčastnily nepokojů v Kapitolu. (Úmyslně používán eufemismus "nepokoje", který považuji za rovnocenný eufemismu "pokojné demonstrace BML").
Bellingcat je webový portál, který podle vlastní sebeprezentace "využívá veřejně dostupné zdroje a publikuje investigativní příspěvky". Možná "bejvávalo". V současnosti investigativci z Bellingcatu probírají videozáznamy, fotografie z akce Kapitol, šmejdí po sociálních sítích, kontaktují rodiny, a pořádají lov na účastníky nepokojů. Za jediným účelem: Vyhledat a existenčně zničit.
Obětí této propagandy správného udávání se stala osmnáctiletá Helen Duke (3). Dívka je poctivost a zřejmě též prostota sama. Na sociálních sítích odstřelila svoji matku, strýce a tetu, když je označila za účastníky protestu před Kapitolem. Odezva se dostavila velice rychle. Její matku následně vyhodili z práce v Memorial Medical Center, kde pracovala jako zdravotnice. V této chvíli možná i liberální Helen došlo, že vyhazovem její matky z práce (4), se sama odstřihla od zdroje příjmů na další vzdělání.
Objevila se neověřená informace, že Helen pořádá veřejnou sbírku na svá studia. Údajně se jí zatím podařilo posbírat 35 tisíc dolarů a částka roste. Podnikavá dívka může být na sebe pyšná. Zatím. Než ji dožene neúprosný zákon příčiny a následků v doprovodu svědomí. A tady ji opustíme.

Co nám média zamlčela
Vrátíme se v čase zpět. Je pravda, že Trump vyzval k pochodu na Kapitol slovy: "A jak tady skončíme, půjdeme společně ke kapitolu fandit našim statečným senátorům a kongresmanům. Ale některým asi tolik ne, protože když budeme slabí, tak si svoji zemi zpátky nevezmeme."
Tuto část média opakují stále dokola. Jenomže zamlčují co dále v proslovu Trumpa zaznělo: "Teď půjdeme MÍRUMILOVNĚ A VLASTENECKY". Tuto zamlčenou část uveřejnila televizní stanice Newsmax TV, která je sice označována za dezinformační, což je v tomto případě úplně jedno, protože je nemožné aby tato slova vmontovala do projevu Donalda Trumpa (záznam lze najít na panelu Newsmax TV). Navíc i mnohé amatérské videozáznamy, pořízené na telefony a umístěné na YouTube, to potvrzovaly. Tyto záznamy však z You Tube záhadně mizí. Abych se nedopouštěl nějaké té spiklenecké teorie ohledně dozorců, kteří z internetu mažou nepohodlné příspěvky až se z nich kouří, jsem toho mínění, že za to může kvantová mechanika. Několik videí s uvedenou pasáží na YouTube přece jen zůstalo. Na nich bude muset kvantová mechanika ještě zapracovat.
Proto příliš nedávalo smysl, když Trump později prohlásil, že ti, kdo se zúčastnili ničení v Kapitolu, musí za své činy zaplatit. Znělo to zbaběle, jako by obrátil na obrtlíku. Ovšem v souvislosti se slovy "mírumilovně a vlastenecky" to již smysl dává. Žel úplně jiný, než nám nabízí média.
Na amatérských záběrech je vidět jak se někteří příznivci Trumpa (v červených čepicích) snaží mírnit nejagresivnější ničitele. Podaří se je vypátrat, nebo budou potrestáni jen řadoví účastnící nepokojů?
Jestli v něčem udělal Trump chybu, tak v tom, že nešel ke Kapitolu společně s demonstranty, jak ostatně řekl.

Probíhá mohutné odtrumpovávání. Proti Trumpovi bylo zahájeno nekompromisní tažení. Deutsche bank mu vypověděla úvěrovou politiku (5). New York začal likvidovat licence jeho hotelů (6). Americká golfová asociace zrušila na jeho hřišti v New Jersey šampionát, který se měl konat příští rok (7). Žaloby na Trumpa jsou podávány doslova jako na běžícím pásu. Zničit, zadupat do země, vymazat z historie.

Nyní je prý nutné spočítat škody napáchané v Kapitolu. To je v naprostém pořádku. Škody se musí počítat. Důležité je počínat si v tomto ohledu důsledně. Zúčtování by neměla uniknout ani poslední akce anarchistů, kteří zaútočili na sídlo demokratické (!) strany v Portlandu.
V tom už se člověk jen těžko orientuje.
Zakuklení anarchisti vykřikovali hesla proti Bidenovu poselství jednoty, proti kapitalismu, samozřejmě proti fašismu, proti policii, proti všemu. Akce skončila rozbitými okny a počmáranými zdmi. Následovala jen stručná zpráva v Los Angeles Times (21.1.2021). Žádné výzvy k odhalování vandalů, k udávání atd. Možná to bude tím, že toto jsou "jejich výtržníci", kteří se v tomto případě jen trochu urvali ze řetězu, ale to se časem spraví.

Teď ještě zbývá spočítat kolik materiálních a lidských škod způsobily pokojné demonstrace BML, identifikovat viníky a Den zúčtování může začít.

1.Paul Craig Roberts, Institut pro ekonomii, 30.11.2020, The Proof Is In: The Election Was Stolen
2.New York Post, 15.1.2021, AOC proposes funding to deprogram white supremacist
3.www.dailymail, 8.1.2021, Girl shames her healthcare worker...
4.www.lidovky.cz, 13.1.2021, Matku za její udání vyhodili z práce
5.The Finacial Times, 12.1.2021, Deutsche bank reportedly will not do any future bussiness with Trump
6.The New Yorker, 15.1.2021, článek Johna Cassidyho
7.golf.sport.tn.nova.cz, 11.1.2021, Za útok na Kapitol přišel trest!

Autor: František Kašpárek | neděle 24.1.2021 16:58 | karma článku: 34.97 | přečteno: 889x

Další články blogera

František Kašpárek

Oči doširoka zavřené

Navalnyj, Lira, Assange. Co tyto případy spojuje a naopak rozděluje? Jsme vždy a za každých okolností v souladu s evropskými hodnotami?

24.2.2024 v 13:10 | Karma článku: 27.17 | Přečteno: 360 | Diskuse

František Kašpárek

Určený přeživší

Fakta: V USA v době významných událostí federálního významu je jeden z členů vlády převezen na utajené místo...

10.2.2024 v 13:10 | Karma článku: 15.57 | Přečteno: 357 | Diskuse

František Kašpárek

Zločin a trest

Dva Ukrajinci, zmlácený občan a podmíněné zastavení trestního stíhání. Vyšetřování skončilo. Zapomeňte. Anebo raději ne?

27.1.2024 v 13:10 | Karma článku: 26.81 | Přečteno: 523 | Diskuse

František Kašpárek

Mandžurský kandidát

Mandžuský kandidát je člověk, který není od přírody vrah, ale v danou chvíli je naprogramován, aby zabíjel a mnohdy ani později není schopen říct, co se s ním stalo. Legenda nebo skutečnost? Podívejme se na některá fakta.

14.1.2024 v 13:10 | Karma článku: 11.72 | Přečteno: 195 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 10.04 | Přečteno: 103 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 495 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 93 Celková karma 23.19 Průměrná čtenost 842

Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...